A mezőgazdaságban is hódít a mesterséges intelligencia


Emberi kéz helyett intelligens robotok szüretelhetik le a termést a jövő ültetvényein. Ez nem fikció, sokkal inkább kézzel fogható valóság, a technológia pedig 10 éven belül az egész világon elterjedhet. A mesterséges intelligencia mára az egész életünket behálózta, ez alól pedig a mezőgazdaság sem jelenthet kivételt. Ugyanakkor míg az agráriumban abban reménykednek, hogy a robotok megoldást jelentenek majd a munkaerőgondokra, a kereskedelemben dolgozók ezreinek munkáját vehetik el az AI-rendszerek.

Hatalmas változások kapujában állunk, bár a mesterséges intelligencia már ma is életünk minden részére hatással van, az igazi áttörés még csak ez után következik. Ezek az új technológiai megoldások a hétköznapi életet megkönnyítő alkalmazásokban és a gazdaságot megreformáló, termelékenységet és jövedelmezőséget fokozó rendszerekben is megjelennek. A ma ismert technológiák azonban még csak az út elejét jelentik, a szakemberek olyan új AI-rendszerek kifejlesztésén dolgoznak, amelyek teljesen átalakíthatják a gazdaságról és termelésről alkotott képünket. 

A modern mezőgazdaság már ma is számos olyan új megoldást alkalmaz, amelyek pár évtizede teljesen elképzelhetetlenek lettek volna. A drónok már ma sem számítanak nagy újdonságnak a farmokon, ahogyan a termőterületeken használt különböző szenzorok is segítik a precíziós gazdálkodás irányában elkötelezett termelők munkáját. Ezek, a ma is használatos technológiák fontos szerepet játszanak abban, hogy a termények fejlődését minél pontosabban figyelemmel tudják követni a termelők, ahogyan a talajviszonyokat is több hektáros területen monitorozni tudják. Így időben be tudnak avatkozni, ha több vízre, tápanyagra, vagy növényvédő szerre van szükség, s azok mennyiségét is meg tudják határozni. E mellett a kórokozókról és kártevőkről is pontos képet kapnak a gazdák. Ez a precíziós növénytermesztés alapja.

FORRÁS: https://www.vg.hu/vilaggazdasag/2023/02/a-mezogazdasagban-is-hodit-a-mesterseges-intelligencia?fbclid=IwAR2Z_-O1wPr177g75KqEoLQJ_7R48Wsm5aKVZtNYmug_r_3OZyRwdR5ECvE

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.