Itt van Orbán Viktor rendkívüli bejelentése


Összeült a Védelmi Tanács vasárnap délután az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére.

Orbán Viktor közölte, a magyar kormány elítéli a támadást és mindent megtesz, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!

A kormányfő a videóban úgy fogalmazott:

„Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk, Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük, a támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is.”

A mai napon ezért a miniszterelnök összehívta a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessenek a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel.

Orbán Viktor utasítást adott a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják.

Közölte azt is, hogy kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a kialakult háborús helyzetet. „Mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!” – emelte ki Orbán Viktor.

FORRÁS: https://www.origo.hu/itthon/2024/04/itt-van-orban-viktor-rendkivuli-bejelentese-video

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.