Nem talál majd munkaerőt az a cég, amelyik nem fogja fel, hogy a home office nem lógást jelent


Egyre több vállalat adja meg a lehetőséget dolgozóinak az otthoni munkavégzésre, ám még mindig messze vagyunk az uniós átlagtól. A Napi.hu-nak nyilatkozó toborzási szakértő úgy véli, hogy amelyik cég nem látja be, hogy ez a jövő, az öngólt lő, ugyanis eljön a pont, amikor nem fog találni alkalmazottat.

A koronavírus-járvány óta számos helyen meglehetősen erős véleménykülönbség találkozik a vállalatok vezetősége és a beosztottak között a home office kapcsán. Egyes vezetők szerint ördögi, a munkavállalók szerint isteni találmány az otthoni munkavégzés. A jelenség nem csak hazánkra húzható rá, szerte a világban problémát okoz, hogy a két fél véleménye egyáltalán nem egyezik a dologról: a vezetők egyre inkább azon vannak, hogy visszarángassák a dolgozókat az irodába, akik köszönik szépen, de ebből már nem kérnek.

A legfrissebb hírek szerint most az indiai munkaerőpiac akadozik a véleménykülönbség miatt. Az Indeed munkaerő közvetítő portál arról számolt be, hogy az álláskeresők 71 százaléka olyan paraméterek alapján keres munkát, amely home office-t, de minimum hibrid munkavégzést kínál, ezzel szemben a vállalatoknak csak 6,5 százaléka ad fel olyan hirdetést, melyben ez a lehetőség szerepel.

„A home office ellenes gondolkodás itthon nem más, mint rossz beidegződés, bizalmatlanság” – mondta Istenes Viktória a Napi.hu-nak. A senior toborzási specialista azzal folytatta, hogy szerencsére itthon a legtöbb cég azért kezdi belátni, hogy a home office-szal mindenki jól jár. Azoknál a munkaköröknél, amelyekhez elég egy számítógép és egy telefon, ma már teljesen felesleges heti ötször nyolc órában egy irodába zárni a munkavállalókat. „A haladó szellemiségű vállalatvezetők szerencsére már kezdik belátni, hogy ez a jövő. Munkám során az egész közép-kelet-európai régióban azzal találkozom, hogy a minimum hibrid munkavégzés lesz a sztenderd, és szép lassan errefelé tendálnak a magyar cégek is” – mondja a szakértő, aki szerint, bár jónak találja a hazai tendenciát, még mindig jelen van a büntetőkultúra, a kontrollmánia.

Az embereknek ugyanis nem lustaságból fontos a home office, hanem a work-life balance, azaz a munka-magánélet egyensúly szempontjából.



forrás: https://www.napi.hu/gazdasag/munkaeropiac-home-office-vezetok-toborzas.775775.html

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.