Valami nincs rendben a Nappal


Évek óta különös, óriási energiájú sugarak érkeznek a Nap felől. Korábban nem voltunk képesek észlelni őket, ám egy közelmúltban épített új berendezés most mindent megváltoztathat.

A Physical Review Letters című folyóiratban megjelent új tanulmány arról ír, hogyan sikerült észlelni a Napból érkező eddigi legnagyobb energiájú fényt. A felfedezés mögött álló nemzetközi kutatócsoport azt is megállapította, hogy a Nap sokkal több gamma-sugarat bocsájt ki, mint azt eddig feltételezték.

Bár ez a nagy energiájú fény nem éri el a földfelszínt, a gamma-sugarak olyan jeleket hoznak létre, amelyeket egy különleges kutatóeszközzel, a mexikói Nagymagasságú Vizes Cserenkov (HAWC) obszervatóriummal észlelni lehet.

Nisa és kollégái 2015-ben kezdték meg az adatgyűjtést. A csapat 2021-ben már elég információt gyűjtött ahhoz, hogy kellő alapossággal kezdjék vizsgálni a Nap gamma-sugárzását. A kapott eredmények még a sokat látott kutatókat is meglepték.

Miután átfésültünk hat évnyi adatot, akkora többletsugárzást kaptunk, hogy azt hittük, valamit elszámoltunk. Képtelenek voltunk elhinni, hogy a Nap ekkora energiájú sugarakat küld felénk. Pedig ez a helyzet” – mondta Nisa.

Nemcsak a magas energiaszint volt meglepő, hanem hogy ezekből a sugarakból a tudósok rengeteget találtak.

forrás: https://www.origo.hu/tudomany/20230814-valami-tortenik-a-nappal-irdatlan-energiaju-sugarak-ertek-el-a-foldet.html


Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.