Megvan, miért semmisülhetett meg az orosz Luna-25 szonda, ami a Holdba csapódott


A Luna-25 korrekciós hajtóműve 84 másodperc helyett 127 másodpercig működött, amikor az űrállomás megpróbálta a leszállás előtti pályára állítani.

Arról már vasárnap beszámolt lapunk is, hogy a Luna-25 orosz űrhajó belecsapódott a Holdba, ezzel a 47 éve tartó orosz űrprogram fuccsba ment. A Luna-25 szonda Jurij Boriszov az orosz állami űrvállalat vezérigazgatójának hétfői nyilatkozata szerint hajtóműhiba miatt csapódott a Holdba.

A hajtómű leállításakor nem a megfelelő eljárást alkalmazták, ez volt a fő oka a szerkezet pusztulásának, pedig a szakemberek mindent tudtak a hajó helyzetéről. A kommunikáció 14 óra 57 perckor szűnt meg a hajóval, és a helyreállítási kísérletek nem jártak sikerrel. Az előzetes számítások azt mutatták, hogy a korrekciós hajtóműrendszer rendellenes működése miatt az űrhajó nem zárt holdpályára került, így lényegében a Hold felszínébe csapódott.

forrás: https://hvg.hu/tudomany/20230821_Hajtomuhiba_okozta_az_orosz_Luna25_szonda_Holdba_csapodasat

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.