Pánik Németországban: már a kötelező maszkviselést tervezik


A járványos megbetegedésekkel foglalkozó Robert Koch Intézet szerint Németországban ismét növekszik a koronavírus-fertőzések száma. Ismét napirendre került a maszkviselés esetleges kötelezettsége, pártfogói és ellenzői egyaránt vannak.

A legfrissebb adatok szerint augusztus 21. és 27. között a laboratóriumokban 4760 Covid-fertőzést erősítettek meg. Ez több mint a duplája a hónap első hetében regisztrált eseteknek. Szembetűnő az is, hogy az elsősorban akut légúti megbetegedések formájában jelentkező fertőzések növekedése gyorsabb ütemű, mint az elmúlt években. Szakértők szerint a megbetegedések száma ennél magasabb lehet, mivel az emberek többsége elutasítja a tesztet.

Ennek nyomán vetette fel a koalíciós Zöldek Pártjának egészségügyi szakértője a maszkviselés esetleges újbóli bevezetésnek szükségességét.

Janosch Dahmen arra utalt, hogy az influenza, valamint a koronavírus okozta légúti megbetegedések számának várható növekedése ismét súlyos terhet jelenthet az egészségügy számára. A zöld párti politikus szerint ősztől célszerű lenne a maszkviselés az ápolási otthonokban, a kórházakban, a klinikákon, illetve az egészségügy más intézményeiben.

FORRÁS: https://infostart.hu/kulfold/2023/09/03/panik-nemetorszagban-mar-a-kotelezo-maszkviselest-tervezik?fbclid=IwAR30cbycV_l4TcRI0DqMusPg8_HL1ywhc7WUAHJxvZKRhUydKTnkb8COmH4

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.