Vége a magánéletnek az Egyesült Királyságban?



A brit kormány egy olyan új törvényt vezetett be, amely arra kötelezi a rendőrséget, hogy minden bűncselekményről készült felvételt arcfelismerő technológiával vessen össze olyan fényképes adatbázisokkal, mint amilyeneket az útlevelek esetében is használnak.

Chris Philp rendőrminiszter által “mindent megváltoztatónak” nevezett törvény leginkább a lopásoknál és betöréseknél jelenthet segítséget, Philp rendelete azonban sokakból heves ellenérzéseket váltott ki a magánélet megsértése miatt. És bár az Egyesült Királyságban valószínűleg mindenki támogatná a bolti lopások és betörések megfékezésére irányuló törekvéseket, sok ember szerint a rendőrminiszter figyelmen kívül hagyta a dolognak azt a részét, hogy a fényképes adatbázisok használata megsértheti a magánélethez fűződő jogokat.

A rendőrminiszter szerint nincs jogi akadálya a megfigyeléseknek.

Philp azonban azt állítja, hogy semmilyen jogi akadály nem gátolja a fényképes adatbázisok bűnfelderítésre történő használatát. Az ilyen szintű tömeges megfigyelés ennek ellenére szöges ellentétben áll a magánéletvédelmi normákkal, az új rendszerrel pedig már a magánélet fogalma is veszélybe kerül.

FORRÁS: https://www.bitcoinbazis.hu/vege-a-maganeletnek-az-egyesult-kiralysagban/?fbclid=IwAR3-2VYZRcYORikkC5VivJjqnVkdF77ZzBP7_mkEWkZD2Csfi9MXBdJL1iE

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.