Félelmetes rejtély: sorra tűnnek el a csillagok az égboltról


Több mint hetven évvel ezelőtt három csillag nyomtalanul eltűnt az égboltról. A különös jelenségre a mai napig nincs megnyugtató magyarázat – írja az Universe Today csillagászati portál.


1952. július 19-én a Palomar Obszervatórium egy égboltfelmérési programban vett részt. Ennek lényege, hogy ugyanarról az égterületről több fényképet is készítenek, majd a felvételek alapján megpróbálják beazonosítani a különféle csillagászati objektumokat.

Aznap este 20:52 körül egy fotólemez három csillag együttes fényét rögzítette. A 15-ös magnitúdójú csillagok meglehetősen fényesek voltak a képen. 21:45-kor ugyanezt az égterületet újra lefényképezték a csillagászok, de ezúttal a három csillagot már nem lehetett látni. Kevesebb mint egy óra alatt teljesen eltűntek.

Felrobbanhatnak, vagy rövid ideig fényesek lehetnek, de nem tűnnek el nyomtalanul. A csillagvizsgáló által gyűjtött bizonyítékok azonban erre a látszólag lehetetlen jelenségre utalnak; a három csillag egyértelműen ott szerepel az első felvételen, a másodikon azonban már halovány nyomukat sem lehet látni. A feltételezés tehát az, hogy hirtelen halványulhattak el, de még ezt is nehéz elfogadni. Későbbi megfigyelések nem találtak bizonyítékot arra, hogy a csillagok 24-es magnitúdónál halványabbak lettek volna. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg tízezred részére vagy még annál is nagyobb mértékben halványodtak el a csillagok. A kérdés, hogy mi okozhatta ezt a tudományos ismereteknek látszólag ellentmondó jelenséget?

forrás: https://www.origo.hu/tudomany/20231030-megmagyarazhatatlan-rejtely-csillagok-tuntek-el-nyomtalanul-az-egboltrol.html

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.