Hatalmas kínai autógyár építhet üzemet Szegeden


Magyarországon szeretné felépíteni első európai autógyárát a kínai BYD, az erről szóló döntés a cégen belül már megszületett, Szeged lehet a megfelelő helyszín az elektromos autók gyártására, írja a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (F.A.S.) saját iparági információi alapján.

A lap felidézi, hogy míg a többi uniós tagállam az elmúlt években egyre inkább eltávolodott Kínától, addig Orbán Viktor Magyarországa megőrizte és elmélyítette szoros kapcsolatait az ázsiai világhatalommal, és Kína fontos gazdasági partnere lett.

Orbán Viktor két hete Kínában járt, és ellátogatott Sencsenbe is a BYD autógyártó céghez. A cég a nemzetközi autóipar meghatározó szereplője, mára a világ második legnagyobb elektromos autógyártója a Tesla mögött.

A kínai cég azt már bejelentette, hogy saját autógyártó telepet akarnak létrehozni Európában, csak az nem volt világos, melyik országot választják. A kínai cég szóvivője a lap kérdésére egyelőre annyit erősített meg, hogy az új gyár helyszíne vonatkozó döntést az év végéig bejelentik.

forrás: https://telex.hu/gazdasag/2023/11/05/byd-kinai-elektromos-auto-gyar-szeged-orban-viktor

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.