Csúnya világ jön a bankrendszerben jövőre


A Moody’s 2024-re negatív kilátásokat jósol a bankok számára a lassuló globális növekedés, a magasabb nemteljesítési kockázatok és a nyereségességi nyomás miatt, valamint arra figyelmeztet, hogy az ázsiai ingatlanpiacokon lévő stressz továbbra is fennmarad. 

Az ügynökség a kilátásokról szóló jelentésében kiemelte, hogy a központi bankok korábbi kamatemelései és a fejlett gazdaságokban a munkanélküliségi ráta növekedése negatívan hat az eszközök minőségére. Rámutatott továbbá arra is, hogy az Egyesült Államokban és Európában az ingatlanokkal kapcsolatos kockázatok még tovább növekedhetnek.

A globális bankok az idei év során változatos teljesítményt nyújtottak: míg a fogyasztói bevételek jelentős emelkedését tapasztalhatták az infláció megfékezése érdekében bevezetett magasabb kamatlábak miatt, addig a befektetési banki bevételek oldalán az üzletkötési tevékenység jelentős visszaesése miatt hatalmas csökkenést szenvedtek el.

A MOODY’S ARRA SZÁMÍT, HOGY E PÉNZÜGYI NEHÉZSÉGEK JÖVŐRE IS FENNMARADNAK, AMI TOVÁBB CSÖKKENTI A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉST, MÉG AKKOR IS, HA A KÖZPONTI BANKOK KAMATCSÖKKENTÉSBE KEZDENEK.

forrás: https://www.portfolio.hu/bank/20231204/kongatja-a-veszharangot-a-moodys-csunya-vilag-jon-a-bankrendszerben-jovore-655619

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.