Az orosz haderő létszámának megemelését jelentette be Putyin


Vlagyimir Putyin elrendelte az orosz hadsereg létszámának 170.000 fős növelését az Ukrajnában zajló háború közepette – írta meg a CNN.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy nemrégiben kiadott rendeletében utasította az ország hadseregét, hogy 170 000 katonával növelje erőit. A Kreml által kiadott rendelet szerint az emeléssel az orosz haderő teljes létszáma több mint 2,2 millió főre emelkedik, amely 1,32 millió katonát foglal magában.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy erre az intézkedésre „az országunkat fenyegető növekvő fenyegetések” miatt volt szükség, beleértve az Ukrajnában zajló háborút és a „NATO folyamatos terjeszkedését”. A minisztérium tisztázta, hogy a létszámbővítést szakaszosan, toborzás útján hajtják végre, és nem terveznek bővített sorkatonai szolgálatot vagy újabb mozgósítási hullámot.

Ez a második alkalom, hogy Putyin kibővíti a hadsereget, mióta Oroszország megkezdte Ukrajna teljes körű invázióját. 2022 augusztusában 2023. január 1-jéig 137 ezer fős létszámnövelést rendelt el, amivel a hadsereg létszáma valamivel több mint 2 millió főre emelkedett, ebből 1,15 millió fő volt katona.

forrás: https://www.portfolio.hu/global/20231203/az-orosz-hadero-letszamanak-megemeleset-jelentette-be-putyin-655403

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.