Fokozódik a feszültség Észak- és Dél-Korea között


Észak- és Dél-Korea tüzérségi lőgyakorlatokat követően kölcsönösen óva intette egymást vasárnap a katonai provokációktól.

A dél-koreai vezérkar vasárnap közölte, hogy Phenjan vasárnap partvédelmi lövegekből adott le mintegy 90 lövést a Sárga-tenger felé a Koreai-félsziget nyugati partvidékén, a két ország közötti tűzszüneti vonal mentén.

A határhoz közeli déli szigetek lakóit felszólították, hogy elővigyázatosságból ne menjenek ki a szabadba. A manőver a tájékoztatás szerint nem okozott károkat. Mindemellett készültségbe helyezték a dél-koreai csapatokat Jeonpjeong szigetén, amelyet 2020-ban észak-koreai tüzérségi csapás ért.

A dél-koreai vezérkar azzal vádolta meg a kommunista északi szomszédot, hogy az áprilisi parlamenti választások előtt további feszültséget próbál kelteni. Észak-Korea már pénteken és szombaton is tüzérségi gyakorlatot tartott, akkor kétszáz, illetve hatvan lövést adott le a két ország közötti tűzszüneti vonal tengeri szakasza felé.

FORRÁS: https://www.portfolio.hu/global/20240107/fokozodik-a-feszultseg-eszak-es-del-korea-kozott-tuzersegi-logyakorlatokkal-izmoztak-661417

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.