Bill Gates megoldást kínál a tanárhiányra


Jelentősen átalakíthatja az oktatást a mesterséges intelligencia: segítséget jelenthet a tanároknak és a diákoknak is a technológia fejlődése – legalábbis Bill Gates szerint.

Bill Gates arról beszélt egy podcastban, hogy szerinte a jelenlegi szoftveres programok kevés segítséget jelentenek a legtöbb diáknak a tanuláshoz, de ez a mesterséges intelligencia előretörésével megváltozhat.

Azt nem állította, hogy az AI akár részben átveheti az oktatás szerepét a tanároktól, azt viszont elmondta, hogy szerinte a technológia fejlődése a tanároknak és a diákoknak is segítséget jelent. Álláspontja szerint a túlhajszolt tanárokat segítheti például dolgozatok javításában, előkészítésében, a diákoknak pedig segíthet tanulni, főleg alacsonyabb jövedelmű családokban, ahol például nincs pénz magántanárra.

FORRÁS: https://168.hu/tudas/bill-gates-tanarhiany-mesterseges-intelligencia-265318

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.