Oroszország villámgyorsan fejleszti haderejét: a NATO elleni harcra készül

Az orosz hadsereg már a következő háborújára is figyel, a NATO-val való konfliktusra készülve építi újjá hadseregét – erre hívja fel a figyelmet az észt titkosszolgálat.

Két évvel azután, hogy Oroszország teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen, a Kreml átszervezi és bővíti a hadseregét, így készülvén a NATO-val a következő 10 éven belül bekövetkező konfliktusra – mondta nemrég egy interjúban Észtország külügyi és katonai hírszerzési vezetője a Foreign Policy írása szerint.

Vlagyimir Putyin várakozásával ellentétben, miszerint Kijevet napok alatt elfoglalja, az háború első hónapjai megmutatták az orosz katonai tervezés mélyen gyökerező hiányosságait: Putyin rosszul felszerelt csapatai belebuktak az ukrán fegyveres erők heves ellenállásába, aminek következtében szakértők és külföldi tisztviselők villámgyorsan „papírtigrisnek” nyilvánították az orosz hadsereget.

„A Kreml gyakran állította, hogy övé a világ második legnagyobb hadserege, ma viszont sokan úgy látják, hogy Oroszország hadserege a második legerősebb Ukrajnában

Ám most, a háború harmadik esztendejébe lépve az orosz elnök egyre magabiztosabbnak látszik. Legfőbb politikai riválisa, Alekszej Navalnij meghalt, az amerikai kongresszusban elakadt az Ukrajnának szánt létfontosságú katonai segély, Oroszország pedig háborús alapokra helyezte gazdaságát, dacolva a nemzetközi szankciókkal, és fellendítve a védelmi termelést és a gazdasági növekedést.

FORRÁS: https://mandiner.hu/kulfold/2024/03/oroszorszag-villamgyorsan-fejleszti-haderejet-a-nato-elleni-harcra-keszul

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.