Macron egyre közelebb rángatja Németországot a világháborúhoz


Emmanuel Macron francia elnök háborús pszichózisa nem csökken. Egész Európát a harmadik világháború felé sodorja. A német oktatási miniszter, Bettina Stark-Watzinger már a német diákokat akarja felkészíteni a háborúra.

Olaf Scholz német kancellár, Emmanual Macron francia elnök és Donald Tusk lengyel miniszterelnök a berlini kancellári hivatalban a lengyel–francia–német együttműködési csoport, az úgynevezett weimari háromszög vezetőinek csúcstalálkozóján ült össze pénteken, hogy megbeszéljék az elmúlt pár hetet.

Ugyanis, a francia elnök, úgy tűnik, hogy mindenáron eszkalálni szeretné az orosz–ukrán háborút. Csütörtöki televíziós interjújában voltaképpen már az atomháborút sem zárta ki – olvasható az Origó cikkében.

Macron terve: meggyőzni Scholzot

Olaf Scholz annak még úgy-ahogy ellenáll, hogy Taurus rakétákkal lássa el Ukrajnát, ám nem tudni, hogy a francia elnök mikor tudja rábeszélni a kancellárt arra, hogy olyan fegyvert küldjön Ukrajnába, amellyel Oroszországba is könnyen átlőhetnek, kirobbantva ezzel a harmadik világháborút. Macron minden jel szerint erőteljesen győzködi a német vezetőt, hogy tegyék meg ezt a lépést, amiről sokan és sokszor elmondták, hogy egyértelmű hadüzenet lenne az oroszoknak.

Mint arról lapunk is beszámolt, ezzel kapcsolatban az ukrán Olekszandr Merezsko, a Verhovna Rada külpolitikai bizottságának vezetője a Liga.net-nek elmondta, hogy nehéz megmondani, hogy Macronnak sikerül-e meggyőznie a német kancellárt a Taurus szállításának szükségességéről. – Van rá esély, és szeretném hinni, hogy sikerülni fog neki – mondta Merezsko.

Új koalíció, de nem a békéért

Scholz a megbeszélés után arról beszélt, hogy a vezetők megállapodtak abban, hogy lőszert vásárolnak Ukrajnának a globális piacon, felpörgetik a termelést, és a befagyasztott orosz eszközökből származó nyereséget védelmi felszerelések finanszírozására használják fel a jövőben – ez elmozdul Berlin korábbi álláspontjához képest, de továbbra sem világos, hogy ez hogyan fog működni a jövőben – írja a Politico

FORRÁS:https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/03/macron-egyre-kozelebb-rangatja-nemetorszagot-a-vilaghaboruhoz

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.