A munkahelyek 24 százaléka van veszélyben a mesterséges intelligencia miatt


Végtelen a területek száma, ahová az AI be tud lépni. Használni kell, fejlődni, kutatni– egyebek mellett erről beszélt Nagy Márton, az Indamedia által megrendezett AI Summit konferencián.

Az Index tudósítása szerint a miniszter azzal kezdte előadását, hogy megkérdezte a mesterségesintelligencia-alapú nyelvi modellt, a ChatGPT-t, hogy mit kellene mondania az AI-ról egy gazdaságfejlesztési miniszternek. A mesterséges intelligencia olyan választ adott, amellyel a miniszter is egyetértett: olyan körülményeket kell teremteni, ahol az AI jól érzi magát, és fejlődni tud.

Nagy Márton szerint érezni lehet, hogy fenyegetést is jelent az AI a munkaerőpiacon: elveszi majd a munkahelyeket, és nemcsak az alacsonyan, de a magasan képzett munkavállalói pozíciókért is bejelentkezik. Közölte, az AI olyan kérdésekre képes választ adni, amelyben a jövő kihívásait segít legyőzni. Energetikában egyértelműen képes irányítani.



forrás: https://24.hu/fn/gazdasag/2023/09/11/mesterseges-intelligencia-veszely-munkahelyek-24-szazaleka-nagy-marton/?fbclid=IwAR2qab5ZIWh4sBvaJN4Z4L1Z8DKu_W5E_4O8miJOJcfoena3NGTcJFMl4xA

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.