Titokzatos, 8 milliárd éves rádiójel érkezett az űrből


Még tavaly nyáron észlelték a jelet ausztrál csillagászok, és már azt is tudják, hogy honnan érkezhetett.

CNN beszámolója szerint a Macquarie University ausztrál tudósai a Science című tudományos folyóiratban írtak egy részletes tanulmányt az esetről.

Ebben az áll, hogy a 8 milliárd éves rádiójel – amelyet még tavaly nyáron észleltek – valójában egy úgynevezett „gyors rádiójel” (FRB) lehetett, amelyben mindössze egy milliszekundum alatt óriási energiák szabadulhattak fel.

Jelen esetben a csillagászok úgy vélik, hogy az FRB 20220610A néven elkönyvelt rádiójel – amelyet az ausztrál SKA Pathfinder (ASKAP) rádióteleszkóp észlelt – csak egy ezredmásodpercig tarthatott, de ez idő alatt annyi energiát szabadított fel, amennyit a mi Napunk körülbelül három évtized alatt bocsát ki magából.

FORRÁS: https://index.hu/techtud/2023/10/23/csillagaszat-radiojelek-egitestek-gyors-radiojel-robbanas/

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.