Mégis mi lesz, ha az orosz hadsereg tényleg győz Ukrajnában?



A tavalyi év több, Ukrajna számára kedvezőtlen fordulatot hozott az Oroszországgal vívott védekező háborúban: minimális eredményt ért el az ukrán hadsereg hatalmas nyári hadjárata, a Kijevet támogató törhetetlen nyugati koalíció pedig megtört. 

Bár a legvalószínűbb forgatókönyv még mindig az elhúzódó állóháború és nem a fölényes orosz vagy ukrán győzelem, már komolyan vehető, nyugati elemzőházak foglalkoznak azzal a lehetőséggel, hogy az orosz hadsereg győz Ukrajnában, és nem csupán a Donbaszt és a Krímet viszi Putyin, hanem akár egész Ukrajnát elfoglalhatja.

Ha ez az egyelőre még csak vészforgatókönyvként kezelhető szcenárió megvalósul, Európa több mint 30 éve fennálló biztonsági rendszere drasztikusan megváltozhat.

2022. február 24-én teljes körű inváziót kezdett az orosz haderő Ukrajna ellen, gyorsan kiderült, hogy a „világ második legerősebb hadseregét” valójában komoly szervezési, fegyverzetbeli, képzettségi és logisztikai problémák mérgezik. A vártnál kevésbé eredményes első hetek után az oroszok kivonultak Kijev térségéből, ősszel pedig az ukrán haderő sikeres ellentámadást indított, mely során kitolták az orosz hadsereget Harkiv megyéből és Herszon városból.

A KIALAKULT HELYZET MIATT KOMOLY NYUGATI ELEMZŐHÁZAK IS ELKEZDTEK FOGLALKOZNI AZZAL A – TOVÁBBRA IS KEVÉSBÉ VALÓSZÍNŰ, DE NEM LEHETETLEN, – FORGATÓKÖNYVVEL, HOGY AZ OROSZ HADSEREG GYŐZ UKRAJNÁBAN.

Győzelem alatt nem csupán az értendő, hogy megszállják a Donbaszt és megszállva tartják a Krímet, de a háború kapcsán sokat hivatkozott amerikai Institute for Study of War szerint még az sem kizárható, hogy szépen lassan egész Ukrajnát elfoglalja az orosz hadsereg.

FORRÁS: https://www.portfolio.hu/global/20240114/megis-mi-lesz-ha-az-orosz-hadsereg-tenyleg-gyoz-ukrajnaban-662633

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.