Egy hónap alatt 300 ezer migráns kísérelt meg átszökni az Egyesült Államokba


Rekordszámú migráns próbált meg bejutni az Egyesült Államokba Mexikó felől 2023 decemberében – derül ki a szövetségi Vám és Határvédelem (CBP) szombaton nyilvánosságra hozott hivatalos adataiból.

A szövetségi Vám és Határvédelem (Custom and Border Protection – CBP) adatai szerint a 302 034 emberből mintegy 250 ezret a zöldhatáron tartóztattak fel, a többiek egy internetes alkalmazáson keresztül jelentkeztek az amerikai hatóságoknál, hogy be akar jutni az országba.


Az amerikai eljárásrend szerint az érvényes okmányok nélkül érkezőknek joga van menedékkérelmet benyújtani.

A tömeges érkezések miatt a hatóságoknak nincs kapacitásuk arra, hogy a kérelmeket gyorsan feldolgozzák, ezért a legtöbb embert egy egyedi méltányosságot lehetővé tevő szabály alapján beengedik az országba.

FORRÁS: https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/01/28/egy-honap-alatt-300-ezer-migrans-kiserelt-meg-a-zoldhataron-atszokni-az-usa-ba

Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594
Yahuah Útja Egyesület 1% adó
Adószám: 19140094-1-03
Technikai szám: 2594

Az oldal fenntartása rengeteg munkával, illetve költségekkel jár. Amennyiben szeretnél nekünk segíteni az igazság terjesztésében, Töltsd ki az űrlapot, majd a megadott email címre elküldjük a szükséges adatokat az utaláshoz. Köszönjük!

Ezen weboldal megtekintéséhez el kell fogadnod Szabályzatunkat. Ezen kívül az infobubble.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Az oldal meglátogatásához el kell fogadnod ezen sütik használatát is. Erről bővebb tájékoztatást az Adatkezelés menüben olvashatsz.